Skip to content Skip to footer

Onder het motto “volg je hart en ga je passie achterna” is Mountainbike Verhuur Deventer ontstaan uit passie voor het mountainbiken en liefde voor de natuur.

Het plezier, de voldoening en de gezondheidsvoordelen is de beweegreden geweest om meer kansen te creëren voor een ieder die iets met ​​deze sport heeft.​ Of je nu voor het eerst op de mountainbike zit of als ervaren mountainbiker het maximale uit jouw bike wilt halen. Mountainbike Verhuur Deventer helpt je op weg!

Vanuit onze verhuurlocatie bieden wij je de mogelijkheid om op een sportieve en gezonde manier het natuurgebied van Deventer te ervaren. 

De fietsen worden dagelijks onderhouden, zodat je met trappelend vertrouwen je rit kunt maken.

Leon is je gastheer tevens contactpersoon

Gezondheidsvoordelen Mountainbiken

Onze gezondheid staat onder druk. Aandoeningen zoals obesitas, hart- en vaatziektes en diabetes blijven alsmaar toenemen. Daarom wordt gezonde voeding en lichaamsbeweging steeds belangrijker om gezond te blijven. Mountainbiken is een zeer geschikte manier van lichaamsbeweging. Het is niet alleen een plezierige en fysiek uitdagende sport, maar heeft ook tal van gezondheidsvoordelen, zowel op fysiek als psychosociaal vlak.

Vet-verbranding
96%
Conditie en een gezond hart
92%
Coördinatie en evenwicht
79%
Spieren en gewrichten
83%

Vet-verbranding

Heb je wat extra kilo’s te verliezen? Fietsen, en meer specifiek mountainbiken, is een heel intensieve sport waarmee je veel calorieën verbrandt. Het aantal calorieën dat je verbrandt per uur, is afhankelijk van zowel de snelheid en intensiteit van de activiteit, als je gewicht. In onderstaande tabel kan je gemakkelijk aflezen hoeveel kcal/u je ongeveer zou verbranden met mountainbiken. Zoals je ziet, zijn dat al heel wat calorieën. Ter vergelijking: een Big Mac van McDonald’s bevat maar liefst 502 kcal! Onafhankelijk van hoeveel je weegt, zal je dus maar een uurtje nodig om die er weer af te trainen. Als je op regelmatige basis kan mountainbiken, zal je snel tot een gewicht komen waar jij en je lichaam zich goed bij voelen, en dat terwijl je er plezier aan beleeft!

sport per uur60 kg70 kg80 kg90 kg
fietsen, < 16 km/u236281327372
fietsen, 16-18 km/u354422490588
fietsen, 18-20 km/u472563654745
mountainbiken502598695791
fietsen, 22-26 km/u590704817931
fietsen, 26-30 km/u7088449811117
fietsen, > 30 km/u944112613081489

Conditie en een gezond hart

Mountainbike is zowel een aerobe als een anaerobe training. Bij lange duurtrainingen gaat je lichaam werken op het aerobe systeem, wat inhoudt dat je aan 60% tot 80% van je maximale hartslag gaat trainen. Op die manier kan je je conditie opbouwen en zal je gemakkelijker vet verbranden. Anaerobe trainingen versterken daarnaast ook je hart en longen. 

Als je kortere, intensieve sprints doet tijdens je training, zoals het op-fietsen van een heuvel, dan zal je lichaam overschakelen naar het anaerobe systeem. Bij anaerobe trainingen verbruikt je lichaam minder zuurstof, maar meer energie. Dit heeft als gevolg dat je meer calorieën zal verbranden.  

Tijdens het mountainbiken schakelt je lichaam tussen deze trainingsvormen. Daarom is mountainbiken de ideale sport om alle facetten van je fysieke gezondheid te verbeteren. Deze positieve resultaten uiten zich in het dagelijks leven: je gaat je fitter en minder vermoeid voelen.

Coördinatie en evenwicht

Aangezien je het mountainbiken beoefent op een ongelijkmatig terrein, is het een heel dynamische sport. Om stabiel te blijven, past je lichaam zich continu aan de hoogteverschillen aan. Op die manier worden je zenuwbanen sterker en zal je ‘muscle memory’ of spiergeheugen verbeteren. Dankzij dit spiergeheugen zal je harder kunnen trainen en meer uit je workouts kunnen halen. 

Door het actief houden van je hersenen, spieren en zenuwstelsel, zal je een betere coördinatie en evenwicht verkrijgen. Deze vaardigheden zijn heel belangrijk, ook in het dagelijks leven. Zeker als je ouder wordt, zal je hier nog steeds voordeel uit halen.

Spieren en gewrichten

Uiteraard krijg je van mountainbiken sterke benen en billen. Maar onbewust activeer je eigenlijk bijna alle spieren van je lichaam. Dankzij de verschillende bewegingen die nodig zijn om in balans te blijven versterk je ook je buikspieren en core.

In vergelijking met sporten zoals hardlopen, heeft mountainbiken een lage impact op je gewrichten. Het risico op blessures is veel lager bij mountainbiken omdat je gewrichten minder druk moeten opvangen.