Skip to content Skip to footer

Deventer is een lustoord voor mountainbikeliefhebbers. Er ligt een uitstekend MTB-netwerk met verschillende MTB-routes. Ben je op zoek naar uitdagende trails, dan ben je in Deventer aan het juiste adres.

Bewegwijzerde routes

Rondom Deventer is ruim 110 kilometer aan bewegwijzerde mountainbikeroutes uitgezet. De routes verschillen in lengte en hebben diverse startlocaties.

Hieronder de mooiste routes op een rijtje:

Oostermaetroute (rood)

Deze mountainbikeroute bestaat uit 3 verschillende lussen – de Oostermaetroute, de Oostermaetroute 2.2 en de Wechelerveldroute. De routes maken onderdeel uit van Mountainbikenetwerk Salland. Het is dus mogelijk om een van de lussen onafhankelijk te rijden, de gehele mountainbikeroute Deventer, en de route van Deventer kan je weer verbinden met de routes Diepenveen en Heeten.

Deze Oostermaetroute laat je het mountainbiken op een heel andere manier beleven. De route combineert de natuur met de stadswildernis, pittige klimmetjes, spannende afdalingen, drops en zelfs een rockgarden.

Kilometers: ± 30 km
Kleur bordjes: Rood
Startlocaties: Wechelerweg, Deventer / Kanaaldijk West, Schalkhaar / Kolkmansweg, Schalkhaar. Plan je route

Lus Oostermaetroute 2.2 (rood)

Met de Oostermaetroute kan je de officiële mountainbikeroute van Deventer met een flink stuk verlengen. De route wordt daarom ook wel “Lus 3” genoemd. De route is gemarkeerd in het rood, de rest van de route is gemarkeerd in het zwart.

Kilometers: ± 16 km
Kleur bordjes: Rood
Startlocaties: Wechelerweg, Deventer / Kanaaldijk West, Schalkhaar / Kolkmansweg, Schalkhaar. Plan je route

 

IJssellandroute (groen)

De IJsselandroute is gemarkeerd met het groene mountainbike teken. De route gaat voornamelijk over onverharde bestaande paden en stukken singletrack. Kunstmatige hoogteverschillen zijn aangebracht op deze route.

Kilometers: ± 30 km
Kleur bordjes: Groen
Startlocaties: Wechelerweg, Deventer / Schapenzandweg 3, Diepenveen / Haereweg 4, Olst. Plan je route

Sallandroute (paars)

De Sallandroute bevat uitdagende singletracks, maar gaat ook over brede paden en asfalt. Aan variatie dus geen gebrek. Via verbindingsroutes worden deze routes verbonden met de mountainbikeroutes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek.

Kilometers: ± 34 km
Kleur bordjes: Paars
Startlocaties: Wechelerweg, Deventer / Dorpsstraat, Heeten / Kanaaldijk West, Schalkhaar / Raalterdijk 22, Schalkhaar. Plan je route

Wechelerveldroute (zwart)

De Wechelerveldroute, die loopt over voormalig militair oefenterrein het Wechelerveld. Het gebied is een mix aan heidevelden en bossen. De route bestaat uit uitdagende bochtjes, zandbulten en vele natuurlijke obstakels, wat het een leuke en interessante route maakt.

Kilometers: ± 4 km
Kleur bordjes: Zwart
Startlocatie: Wechelerweg, Deventer. Plan je route